Ce este Isoprinosine și pentru ce este utilizat

Isoprinosine este un medicament utilizat în tratamentul unor afecțiuni virale și imunodepresive. Este un medicament antiviral și imunomodulator, care acționează prin stimularea sistemului imunitar și inhibarea replicării virusurilor.

Compoziția și modul de acțiune

Isoprinosine conține substanța activă inosin pranobex, care este un derivat al purinei. Acesta acționează prin creșterea producției de interferon și activarea limfocitelor T și NK, care sunt implicate în eliminarea virusurilor din organism.

Indicații terapeutice

Isoprinosine este utilizat în tratamentul unor infecții virale, cum ar fi gripa, herpesul genital, infecțiile cu virusul papiloma uman (HPV), infecția cu virusul varicelo-zosterian și infecții respiratorii virale. De asemenea, poate fi utilizat în tratamentul unor afecțiuni imunodepresive, cum ar fi imunodeficiența secundară și scleroza multiplă.

Mod de administrare și dozare

Isoprinosine este disponibil sub formă de comprimate și sirop. Doza și durata tratamentului variază în funcție de afecțiunea tratată și de vârsta pacientului. De obicei, doza recomandată pentru adulți este de 50 mg/kg corp/zi, administrată în două sau trei prize, iar pentru copii este de 50-100 mg/kg corp/zi, administrată în două sau trei prize.

Efecte secundare și precauții

Isoprinosine poate determina unele efecte secundare, cum ar fi tulburări gastrointestinale, reacții alergice, modificări ale testelor funcției hepatice sau renale. De aceea, este important ca administrarea acestui medicament să fie supravegheată de către un medic și să se respecte indicațiile acestuia. De asemenea, este contraindicat în cazul hipersensibilității la substanța activă sau la oricare dintre excipienții săi.

Isoprinosine este un medicament eficient în tratamentul unor infecții virale și afecțiuni imunodepresive, datorită capacității sale de a stimula sistemul imunitar și de a inhiba replicarea virusurilor. Cu toate acestea, utilizarea sa trebuie să fie supravegheată de către un specialist și să se respecte indicațiile și precauțiile asociate.

Interacțiuni medicamentoase și avertismente

Este important să se acorde atenție interacțiunilor medicamentoase atunci când se utilizează Isoprinosine împreună cu alte medicamente, deoarece pot apărea modificări în eficacitatea acestora sau pot crește riscul de efecte secundare. Medicul trebuie informat despre toate medicamentele și suplimentele pe care le utilizează pacientul.

Întrebări frecvente

Întrebare Răspuns
Care sunt principalele indicații terapeutice ale Isoprinosine? Isoprinosine este utilizat în tratamentul unor infecții virale precum gripa, herpesul genital și infecțiile cu HPV, dar și în afecțiuni imunodepresive cum ar fi scleroza multiplă.
Care sunt doza și modul de administrare recomandate? Doza și modul de administrare variază în funcție de vârsta pacientului și de afecțiunea tratată. În general, se administrează în două sau trei prize pe zi.
Ce efecte secundare pot apărea în timpul administrării Isoprinosine? Printre efectele secundare comune se numără tulburările gastrointestinale și reacțiile alergice. Este important să se raporteze orice reacții adverse medicului.
Photo of author

Azmin

Lasă un comentariu